05.05.09

La muntanya es manifesta

72 corredors integrants de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han dit prou. Volen seguir competint oficialment per Catalunya i per això han adreçat una carta oberta a l’actual president de l’entitat Daniel Planas. Els esportistes catalans, entre ells el mateix Agustí Roc o Kilian Jornet, es queixen ”de motivacions de tipus polític” per no deixar-nos competir després de 10 anys, demanen a la FEEC ”que faci els possibles per esmenar aquesta lamentable situació” i remarquen que ”no entenem la nostra participació amb una samarreta que no sigui la que ho hem fet fins ara”.
Els corredors de la Selecció Catalana de curses de muntanya volem manifestar la nostra sorpresa i decepció davant els fets que darrerament s’han produït, excloent la nostra participació com a tal en diferents proves internacionals. Volem denunciar que al darrera d’aquesta exclusió només hi ha motivacions de tipus polític, que res tenen a veure amb l’esport. Volem fer constar que som coneixedors del fet que la Fedme, la federació espanyola, on la Feec hi té alguna cosa a dir, és la principal instigadora d’aquest canvi tan nefast. Els corredors no entenem que amb la dissolució de la FSA, la nova federació ISF no contempli la nostra participació amb la mateixa normalitat que s’havia estat produint fins ara en el si de la FSA. Des de fa 10 anys la selecció ha estat present en els diferents campionats organitzats per la FSA, i independentment dels nostres resultats, hem estat projectant el nom de Catalunya i el de la nostra Federació arreu del món. No entenem la nostra participació amb una altra samarreta que no sigui la que hem portat fins ara, i és per això que demanem a la Feec que faci els possibles per tal d’esmenar aquesta lamentable situació. Pensem que l’esport i el món de la muntanya, amb tanta tradició a Catalunya, s’ho mereixen.

Sotasignants, tots ells vinculats al món de les curses de muntanya:

1.Agustí Roc Amador
2.Kilian Jornet Burgada
3.Ester Hernandez Casahuga
4.Anna Serra i Salamé
5.Kiku Soler Escàmez
6.Lluís Aloy Barquet
7.Jessed Hernández Gispert
8.Xavi Zapater
9.Just Sociats i Asensio
10.Xavi Cadena i Broto
11.Jordi Sanchez Padilla
12.Roser Español Bada
13.Xavier Espiña i Martínez
14.Sònia Malo i Pérez
15.Adolf Aguiló Bort
16.Francesc Marti Bertomeu
17.Laia Andreu Trias
18.Cristina Gómez Pujols
19.Jordi Riera Pol
20.Cristòfol Castañer Bernat
21.Xevi Guinovart Marques
22.Montserrat Bergadà Grañó
23.Emma Roca Rodriguez
24.Josep Barrufet
25.David Rovira Roqueta
26.Josep Oliva Cuscullola
27.Joan Arnau Mas
28.Anna Rigol Tribó
29.Antonio Buqueras Pàmies
30.Jordi Palouzié Ibañez
31.Oriol Garrote
32.Francesc Pont Torné
33.Pau Cebrian Campà
34.Roger Martí i Ribas
35.Bruno Gallego Viles
36.Bernat Palau Garriga
37.Genís Calvés Canudas
38.Ismael Flores Campoy
39.Jordi Torrabadella i Boixader
40.Xavier Palà i Sala
41.David Camarero Torrecillas
42.Abel Cots Cortina
43.Neus Comellas i Santandreu
44.Carles Minoves Riu
45.Augusto Lebourgeois Gómez-Caro
46.Jacint Llargués Ballús
47.Jordi Coll Pascual
48.Joan Grau i Montaner
49.Antoni Pérez Morales
50.Josep Rovira Casadevall
51.Oriol Vidal Camps amb
52.Juan Carlos Borrego Perez
53.Xavier Vidal de Puig
54.Antoni Serarols Ballús
55.Joan Freixa Marceló,
56.Cristina Gómez Pujols,
57.Omar Pradell Delgado
58.Xavier Sanchez Vicente
59.Josep-Maria Pluvins De Frutos
60.Avet Curia Vila
61.Esther Sabate Bernado
62.Juan Ramon Subirats Agustin
63.Pilar Rodríguez Forn
64.David Gubern Domínguez
65.Josep Rius i Roig
66.Biel Secall Roca
67.Josep Maria Solà Segura
68.Carles Gamisans Berenguer
69.Josep Garcia Bort
70.David Núñez i Pujol
71.Pere Marse Vidal
72.Toni Font i Martí