17.04.09

La Selecció Catalana s’19 de Korfbal cinquena en el Mundial Júnior

Si fa una setmana, era la Selecció Catalana de futbol sala que obtenia un triomf sense precedents guanyant el Torneig de les Nacions de Futsal, ara és el torn de la Selecció Catalana de Korfbal que en el Mundial Júnior ha quedat en cinquena posició, un resultat històric per Catalunya en aquest esport. Però al mèrit d’haver quedat cinquens, s’ha de sumar que l’equip de Rosendo García no ha tingut les coses fàcils en cap moment, enquadrant-se en un grup on destacaven la poderosa Bèlgica o també Alemanya i la Xina Taipei, entre d’altres.
El duel amb Portugal pel cinquè lloc va ser emocionant des del primer minut. Els catalans van suplir el poc encert dels primers moments amb una segona part on per fi va arribar la gran remuntada i d’un 3 a 0 a favor dels portuguesos, es va passar a un empat a 4 final. Ja a la pròrroga, el gol d’or dels catalans va arribar en el tercer atac. Berta Alomà, amb 13 cistelles, va ser la màxima anotadora de la Selecció Catalana.

D’altra banda, el combinat català dirigit per Albert Vidaña i Albert Camprubí va finalitzar setè amb un equip jove i debutant que va saber plantar cara a d’altres seleccions més experimentades. Així, van guanyar a Polònia i l’equip regional ‘Team Triangel’. Destacar que l’àrbitre català Antonio Vargas va ser l’encarregat de xiular la final entre Holanda i Anglaterra.

CLASSIFICACIÓ FINAL S’19
1.- Holanda
2.- Bèlgica
3.- Xina Taipei
4.- Anglaterra
5.- CATALUNYA
6.- Portugal
7.- India
8.- Alemanya
9.- República Txeca
10.- Rússia
11.- Hongria
12.- Polònia
13.- Sud-Àfrica
14.- Romania

CLASSIFICACIÓ FINAL S’16
1.- Holanda
2.- Inglaterra
3.- Bélgica
4.- Xina Taipei
5.- Rússia
6.- Alemanya
7.- República Txeca
8.- Sud-Àfrica
9.- CATALUNYA
10.- Polònia
11.- Eslovaquia
12. Team Triangel