17.04.09

Arrenca el Ier Campionat de Catalunya de rugby lliga

Nou equips i 200 jugadors. Aquestes són les xifres del primer Campionat de Catalunya de rugby lliga que arrenca aquest cap de setmana amb equips d’àmplia tradició històrica en el rugby XV que ara, un cop acabada les seves lligues respectives, passaran a l’altra disciplina germana, el rugby XIII. Totes les zones de Catalunya estaran representades i de la primera jornada d’aquest dissabte destaca l’enfrontament entre el CR Tarragona i el CR Valls on, de ben segur, la rivalitat està assegurada.

La lliga es dividirà en dos grups, un de quatre i un de cinc, on el primer guanyador de cada grup es disputarà en una final única el màxim trofeu. Paral·lelament, el nivell que els jugadors vagin demostrant al llarg dels partits, també servirà per començar a configurar la Selecció Nacional Catalana oficial entrenada pel tècnic nord-català Eric Delherbe que prendrà part en la propera Euro Med Challenge.
La festa del rugby lliga, programada pel proper 20 de juny, arrodonirà la progressió del rugby lliga català amb un partit amistós entre Catalunya i una altra selecció de renom a l’Estadi Lluís Companys de Barcelona. El Campionat de Rugby Lliga de Catalunya compta amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i la Rugby League European Federation (RLEF). Els equips participants són els següents:

Club Natació Poble Nou, ‘Enginyers’
Club Rugby Sant Cugat
Club Atlètic Vic, ‘Crancs’
Garrotxa Rugby Club, ‘Teixons’
Club Rugby Tarragona
Club Rugby Valls
GEiEG Rugby Girona
Barcelona Universitari Club, BUC
CE INEF Lleida Rugby