06.04.09

Catalunya campiona de la I Copa de les Nacions de futsal

Perú es retira abans de la pròrroga

Els partits són imprevisibles però el que va succeir ahir a Platja d’Aro passarà a la història com un dels partits més curiosos del futbol sala. El partit començava amb 10 minuts de retard després que els jugadors peruans negociessin amb el president de la seva Federació, Gustavo Rubio, la prima per si guanyaven. Resolt el cas les dues seleccions van disputar una primera part força igualada que va acabar amb un gol dels peruans a un minut del descans (0-1). La cosa no pintava bé per Catalunya però un gol al minut 12 de la represa posava l’1 a 1 al marcador.
L’empat va fer reaccionar els sud-americans que minuts més tard -al 14 i al 16- sentenciaven pràcticament el partit amb l’1 a 3. Només un miracle podia donar el títol a la nostra selecció i es va produir. A 2 minuts del final un tir de càstic situava el 2 a 3 i també de falta arribaria l’empat. El 3 a 3 – a falta de 2 segons pel final – va ser el desencadenant de la retirada dels peruans. Abans de xutar el porter visitant no va estar conforme amb la decisió de l’àrbitre i després d’agredir a un dels col·legiats el seu equip es va tancar al vestidor.

Poc després van sortir de nou a la pista però el gol de Catalunya -que va remuntar el partit amb 1 minut i mig- va fer que no ho païssin bé i es neguessin a jugar la pròrroga. L’organització va desqualificar el Perú i va donar el títol a Catalunya. Ara la Federació Catalana de Futbol Sala farà una protesta formal per l’actitud del seu rival davant el màxim organisme europeu i mundial. De fet el màxim mandatari de la UEFS, Valeriy Akhumian, era a la llotja. Al partit hi van assistir 700 persones. En el duel pel tercer i quart lloc Rússia es va imposar 8 a 1 a Santa Helena.

CATALUNYA 3- PERÚ 3

CATALUNYA: Asensio, Torra, Moreno, Domingo, Pomares, Velilla(2), Vila, Querol, Vargas, Francis, Pérez (1) i Cortacans.

PERÚ: Buenadicha, Calderon, Manayay, Bazán, Porras, Lazo, Pinto (1), Urbina(1), Rivero, Espionoza (1), Aliaga.

Fotografies de la final