26.03.09

Mataró acollirà el Dia de les Seleccions Catalanes

La data: el 13 de juny

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i l’Ajuntament de Mataró han signat aquest matí el conveni de col·laboració per a la celebració del Dia de les Seleccions a Mataró el proper 13 de juny. El president de l’Institut d’Esports, Ivan Pera, i el president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, han formalitzat l’acord que converteix Mataró en la quarta ciutat que organitza el Dia de les Seleccions Catalanes després de Vic (2006), Reus (2007) i Girona (2008).
Al llarg d’aquest dia es disputaran partits internacionals, hi haurà exhibicions de diferents disciplines esportives i també esports participatius pels nens i nenes.Tot i que el programa d’actes encara s’està preparant, us avancem que estan previstos partits internacionals de Catalunya en handbol (segurament contra Dinamarca), tennis taula, bowling, futbol sala i hoquei patins. L’objectiu d’aquest any és també fer un clínic amb un esportista català de nivell.

Pel que fa a les actuacions musicals, a l’espera de dos grups més, ja està confirmada la presència de Lax’n’Busto en un concert que serà el fi de festa. Els actes del Dia de les Seleccions a Mataró es realitzaran principalment a la zona del Parc Central al matí i a la Plaça Santa Anna a la tarda.

Pel que fa als esports d’aigua s’està estudiant fer una travessa marítima i una activitat de sensibilització amb el medi ambient: una recollida d’escombraries del fons del mar. Després de les 26.000 persones de la I edició a Vic, les 35.000 de Reus i les 27.000, malgrat la pluja, de Girona, la Plataforma espera tenir una excel·lent acollida també a Mataró.