17.03.09

Deu anys d’espera

Sense sentència del Constitucional

Tal i com recordaven aquest dimarts diversos mitjans de comunicació, el 16 de març vam complir tristament 10 anys d’espera pel que fa la sentència del Tribunal Constitucional (TC) referent a l’oficialitat esportiva de Catalunya. Aquest tribunal no emetrà sentència sobre la llei de suport a les Seleccions Catalanes fins que no resolgui els recursos sobre l’Estatut.

Com a conseqüència d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que tenia el suport de gairebé mig milió de catalans, tots els partits amb representació parlamentària excepte el PPC van aprovar l’any 1999 aquesta llei que té per objectiu fomentar la participació de les seleccions catalanes en les competicions oficials. Deu anys més tard, després de l’aprovació de l’Estatut que reconeix competències exclusives a la Generalitat en l’àmbit de l’esport, fonts d’aquest tribunal haurien assegurat a l’Avui que esperaran a emetre sentència sobre l’Estatut abans de pronunciar-se sobre la llei catalana de seleccions esportives.
Deu anys més tard, després de l’aprovació de l’Estatut que reconeix competències exclusives a la Generalitat en l’àmbit de l’esport, fonts d’aquest tribunal haurien assegurat a l’Avui que esperaran a emetre sentència sobre l’Estatut abans de pronunciar-se sobre la llei catalana de seleccions esportives.

L’article 2 de la llei aprovada fa deu anys assegurava que ‘les federacions esportives catalanes de cada modalitat esportiva són les representants del respectiu esport federat català en els àmbits supraautonòmics’. També obria la porta que les seleccions catalanes participessin en ‘esdeveniments de qualsevol àmbit de caràcter oficial o amistós, segons correspongui’. Deu anys després, seguim esperant.