04.02.09

Èxit important del I Curs d’Entrenadors de Rugby Lliga

Bona imatge davant la internacional

Aquest cap de setmana s’ha dut a terme a les instal·lacions de l’INEFC de Barcelona el I Curs d’Entrenadors de Rugby Lliga, organitzat per l’Associació Catalana de Rugby Lliga (ACRL) i la Rugby League European Federation (RLEF). Les clases, teòriques i pràctiques, han anat a càrrec de quatre tècnics enviats per la federació europea amb el seu cap de desenvolupament tècnic, Carl Harrison, al capdavant i amb el suport també del nostre Seleccionador Nacional Català, Eric Delherbe.

En total hi ha hagut 45 participants entre jugadors, tècnics i àrbitres, tots ells habituats a practicar rugby XV i que ara s’interessen pel rugby XIII. Tots han après les nocions bàsiques d’aquest esport, les diferències bàsiques respecte el XV, mètodes d’entrenament i tàctiques de joc, fet que els permet tenir ja el títol de Tècnic Europeu de Nivell 1, el més bàsic que dóna la RLEF, però que podran millorar en futurs cursos.
Tant Harrison com els altres instructors han quedat gratament sorpresos per l’interès que ha despertat aquesta disciplina a casa nostra i, de fet, la RLEF es fa ressó d’aquest clínic i de la introducció del XIII a Catalunya al seu portal web, www.rlef.eu.com.

Els participants del curs s’han mostrat entusiasmats amb les noves possibilitats que els obre la pràctica del XIII i han quedat molt satisfets del que se’ls ha ensenyat en aquest tres dies.

Més informació a www.rugbylliga.cat