27.01.09

Conflicte a la FEEC

L’ofensiva del govern espanyol per guanyar posicions, allà on algunes Federacions Esportives Catalanes han aconseguit èxits després del seu ingrés a les respectives federacions internacionals, és descarada i evident.

I en el cas de les curses d’alta muntanya, l’ofensiva es va destapar ara fa uns mesos quan després d’una maniobra molt estranya, la, fins aleshores, associació internacional responsable de l’organització del circuit mundial de curses d’alta muntanya, FSA, es va disoldre el mateix dia que es refundava en una altra associació, aquesta vegada de nom ISF, que, fet curiós, es va constituir amb l’aparició sobtada de la federació espanyola, la FEDME, fins aleshores inexistent en l’àmbit internacional de les curses i amb l’exclusió de les federacions catalana i basca.

Posteriorment s’ha sabut que fa anys, una operació semblant va acabar amb la presència de la federació catalana, la FEEC, a les competicions interacionals d’esquí de muntanya i que, actualment, la presència de la FEEC a la Unió internacional d’associacions alpinistes, UIAA, de la que els catalans en són fundadors, penja d’un fil després que s’ha conegut una altra operació del mateix estil.

L’estranyesa de tot plegat desapareix si es té en compte quines persones dirigeixen i executen aquestes operacions:
D’una banda, el Sr. Jordi Marimón, actual Secretari General de la nova ISF, és un ex-treballador de la FEEC, que pocs dies abans havia fitxat per la FEDME, de la que n’és ara l’actual responsable de “Carreras por montaña”.
De l’altra, el president de la FEDME, el Sr. Joan Garrigós, és un ex-president de la FEEC, que actualment és vice-president del Comitè olímpic espanyol i un dels tretze membres del comitè directiu de la UIAA. A la mateixa UIAA, com a vice-president executiu hi ha un altre català, en Jordi Colomer, que també és vice-president de la FEDME. Tots tres van ser presents a la disolució de la FSA i refundació en ISF.

El silenci de la FEEC durant tot aquest procés és evident que no va ajudar.

Davant de tot això, i del fet que properament hi haurà eleccions a la presidència de la FEEC, un grup de persones de l’excursionisme català han decidit constituir-se en una candidatura alternativa que plantegi sense embuts i entre moltes altres qüestions, la desvinculació efectiva de la FEDME i la recuperació de posicions de la FEEC en l’àmbit internacional. Aquesta gent, a qui donem tot el nostre suport, s’anomenen “PER UNA FEEC FORTA I INDEPENDENT”, es poden conèixer a través del bloc de la candidatura .