19.01.09

Seguim als tribunals

Recurs contra la sentència del rugby

La Federació Catalana de Rugby (FCR) presentarà recurs davant la sentència de la justícia francesa que li negava el reconeixement oficial per poder competir internacionalment, basant-se principalment en la documentació presentada per la federació espanyola, que remetia a una llei franquista que va abolir la catalana l’any ’41. Ara disposen de quatre mesos per presentar recurs, però segons paraules del president de la FCR Xavier-Albert Canal, en presentaran un de perfectament documentat en el termini probablement d’un mes.
Una altra opció que podria encetar la Federació Catalana seria recórrer a la justícia espanyola, on segons la recent Llei de la Memòria Històrica no és legal utilitzar en un judici una llei franquista com a argument o eina jurídica. També podrien apel·lar directament al Tribunal Europeu dels Drets Humans, perquè certifiqui la validesa del reconeixement de la Federació Catalana de Rugby com a membre fundador de la Federació Internacional d’aquest esport (FIRA) l’any 1934. En principi, però, la Federació Catalana ha descartat mesures de pressió contra la FIRA, com ara l’enviament massiu de correus electrònics a la seva adreça, ja que podria resultat contraproduent.