07.01.09

I no passa res

Euskadi-Espanya sense indidents

Abans de començar la final del Torneig Internacional Ciutat de Barakaldo de bàsquet femení sub-18, els mil espectadors que van assistir al partit entre Euskadi i Espanya van escoltar els himnes nacionals de cada selecció sense incidents, segons destacava en la seva edició digital el diari El Correo. El partit va estar presidit per la portaveu del Govern basc i consellera de Cultura, Miren Azkàrate.
Segons publicava el 31 de desembre el rotatiu biscaí, “res va aigualir l’espectacle que van protagonitzar al damunt de la pista les 22 joves jugadores dels dos equips, que van fer gaudir a les seves respectives aficions i van donar una lliçó d’esportivitat”. Al final del partit, victòria d’Espanya per 68-35, tot i que al descans el marcador era de 25-18.

Una prova més que l’argument tan sovint emprat per les autoritats espanyoles a l’hora d’evitar enfrontaments, ja sigui oficials o amistosos, entre les seves seleccions i les que ells denominen “autonòmiques”, no té cap sentit. Les Seleccions Nacionals d’Euskadi, Catalunya i Galícia poden enfrontar-se a les espanyoles sense incidents i amb respecte mutu perquè, al cap i a la fi, estem parlant d’un enfrontament esportiu i res més que això.