30.12.08

Un gran any per les Seleccions Catalanes

Durant l’any 2008 les nostres quinze federacions reonegudes internacionalment han participat amb absoluta normalitat en nombroses competicions oficials i ho han fet amb un excel·lent balanç de títols. Uns molt bons resultats que deixen ben clar el gran potencial dels esportistes catalans i que particularment ens serveix de motivació per continuar treballant amb l’objectiu d’aconseguir que cada cop siguin més els que puguin representar Catalunya.

Selecció Catalana Femenina de Futbol Sala, Campiona del Mundial de Reus 2008, organitzat per l’Associació Mundial de Futsal.

Selecció Catalana Masculina de Futbol Sala, Vuitena classificada al Campionat d’Europa de Bèlgica 2008.
Selecció Catalana de Físic-culturisme, Segona posició per equips, amb 2 ors, 3 plates i 1 bronze en el Mundial celebrat a l’illa de Guadalupe. 1 or, 1 plata i 1 bronze als Europeus celebrats a Sitges.

Selecció Catalana de Curses de Muntanya, Campions del món per equips per quarta temporada consecutiva. Jessed Hernández, segon classificat del mundial, i Corinne Favre campiona del món individual defensant la Selecció Catalana.

Selecció Catalana de Fistball, sisens d’Europa en el campionat celebrat el passat estiu a Stammheim (Alemanya) i 6ens a l’International Trophy de Linz (Àustria).

Selecció Catalana de Bowling, Primeres participacions internacionals oficials al Mundial sub’23 d’Orlando (Estats Units) i a l’Europeu de Duisburg (Alemanya).

Selecció Catalana d’Icestock, Participació a la Vidovre Cup 2008, celebrada a Dinamarca

Selecció Catalana de Pitch & Putt, Tercers classificats al mundial de Papendal (Holanda), només superats per Irlanda i Holanda. Victòria al IV International Challenge.

Selecció Catalana de Raquetbol, Víctor Montserrat, novè classificat del Campionat del món celebrat a Kingscourt (Irlanda). La Selecció Catalana, a més, ha estat tretzena al Mundial per equips d’Alburquerque (Estats Units).

Selecció Catalana d’Hoquei Patins, Subcampions de la Copa Amèrica disputada a Buenos Aires (Argentina) i campions de la Golden Cup ’08, torneig oficial reconegut per la Federació Internacional i Selecció Catalana de Patinatge de Velocitat, 1 medalla d’or a la Copa Amèrica celebrada a Colòmbia i 1 medalla de plata a la Copa Cono Sur de Veneçuela.

Selecció Catalana de Patinatge Artístic, 7 ors, 2 plates i 3 bronzes a la Copa Cono Sur celebrada al Brasil. Catalunya, a més, va imposar-se un any més en la modalitat grup-show al Mundial d’Austràlia.

Selecció Catalana de Twirling, Participació al Campionat del món de Limerich (Irlanda) i a la Copa d’Europa de Russelsheim (Alemanya).

Selecció Catalana de Raquetes de neu, Jessed Hernández, Campió d’Europa 2008 i la Selecció Catalana, campiona per equips de la Copa d’Europa.

Selecció Catalana de Korfbal. L’absoluta ha estat tercera a la I Copa Tres Nacions, la selecció sub’23 ha estat cinquena al campionat del món disputat aquesta tardor a Kaohsiung (Xina Taipei). La sub ’16 va ser sisena a l’Europeu de Schijndel (Holanda).

Selecció Catalana de Kickboxing i Muay-Thai, participació al Mundial d’Olomuc (República Txeca), amb 1 or, 1 plata i 1 bronze. A més, ha disputat un important enfrontament internacional contra Thailàndia, la gran dominadora mundial d’aquest esport

Selecció Catalana de Ball Esportiu, 4 medalles d’or, 3 de plata i 1 de bronze als Europeus de Line Dance Country celebrats a Londres

Selecció Catalana de Futbol Australià, Segona posició a la I Copa del Món celebrada a Valls i setena posició a la EU Cup disputada a Praga (Rep. Txeca)