30.12.08

EUSKADI-ESPANYA

S’enfrontaran a Barakaldo

Segons explica aquest dimarts el diari digital E-Noticies, la selecció espanyola femenina de bàsquet sub-18 i la Selecció d’Euskadi juguen avui mateix, a les set de la tarda, la final del Torneig Internacional de Barakaldo, al pavelló de Lasesarre. En aquest torneig, de caràcter internacional, també hi participen les seleccions de Portugal i Turquia. Les espanyoles han aconseguit accedir a la final després de vèncer les portugueses per 67-52. Per la seva banda, les basques van sorprendre les turques per 61-50.
Aquest és un fet sorprenent, però certament esperançador, ja que fins ara les seleccions espanyoles s’han negat sempre a enfrontar-se a Catalunya, fins i tot en partits amistosos. Cal recordar només el cas recent del triangular d’hoquei patins que l’empresa Reno tenia previst per aquest Nadal i que les autoritats espanyoles van vetar per considerar-lo “d’alt risc”. Confiem que aquest Euskadi-Espanya obri els ulls als responsables polítics i esportius de la capital de l’estat i comencin a assumir que no passa absolutament res si les Seleccions Nacionals d’Euskal Herria, Galícia o Catalunya s’enfronten amb les seves en qualsevol competició, sigui amistosa o oficial.