29.12.08

Catalunya 2 – Colòmbia 1

Gratacós marxa amb victòria

La pluja i el fred d’aquests dies no va afavorir diumenge la presència de públic al Camp Nou per fer costat a la Selecció Nacional Catalana de futbol. Poc més de 30.000 espectadors es van aplegar a les graderies per viure el partit entre Catalunya i Colòmbia, però tot i no ser una gran xifra, els nombrosos i sorollosos aficionats colombians van ajudar a donar més caliu a l’ambient. Malgrat el domini inicial dels colombians, va ser Catalunya qui es va avançar en el marcador quan, en el minut 15, una gran passada a l’espai de Sergio García va acabar als peus de Bojan i el davanter blaugrana va fer l’1-0, el seu segon gol en dos partits amb la Catalana.
Ja al segon temps, Bojan va patir un clar penal del visitant Nájera, però l’àrbitre Undiano Mallenco va deixar seguir la jugada i Joan Verdú va fer el 2-0 en el minut 62. Quan semblava que el partit acabaria amb el resultat de 2-0, en una jugada afortunada i plena de rebots, Freddy Montero va fer el gol de l’honor dels colombians. Ja no hi va haver temps per a res més i l’era Gratacós va acabar de la millor manera possible, amb victòria. El tècnic s’acomiada de la banqueta de Catalunya després de tres temporades, amb un balanç de dues victòries (Costa Rica i Colòmbia), tres empats (Euskal Herria (2) i Paraguai) i una derrota (Argentina).

En principi, aquest hauria de ser també l’últim partit amistós amb aquest format. A partir d’ara, la Federació Catalana de Futbol ja treballa fort en el proper Torneig de les Nacions, una competició autoritzada per la RFEF i la UEFA i que, tot i ser també un torneig amistós, donaria un cert caire d'”oficialitat” als partits de Catalunya.

A continuació podeu veure la narració dels gols de Catalunya a Caracol TV: