28.12.08

Els futbolistes es mullen

Manifestació per Euskal Herria

Jugadors de l’Athletic de Bilbao com Joseba Garmendia, de la Reial Societat com Mikel Labaka i del Deportivo Alabès com Gaizka Garitano, han portat aquest dissabte a Bilbao la pancarta de la manifestació convocada per la plataforma de suport a les Seleccions Nacionals Basques, ESAIT, sota el lema: “Euskal Herria, nazio bat, selekzio bat, federazio bat” (“Euskal Herria, una nació, una selecció, una federació”), a la qual s’hi han afegit diversos milers de persones.
La manifestació s’ha desenvolupat després que el passat 23 de desembre la selecció basca no jugués el partit amistós contra l’Iran a San Mamés en protesta perquè aquesta es s’havia de denominar “Selecció d’Euskadi” en lloc de “Selecció d’Euskal Herria”. Aquesta manifestació s’ha produït tot just un any després de la històrica manifestació basco-catalana pels carrers de la capital biscaïna. El 28 de desembre de 2007, abans de l’Euskal Herria-Catalunya, milers de bascos i catalans es van manifestar agermanats amb els lemes “Nazio Bat, Selekzio Bat” i “Una Nació, Una Selecció!”.