23.12.08

”Convertirem la derrota en victòria”

El Rugby català recorrerà totes les vies

Xavier-Albert Canal és un home compromès, intel·ligent, tenaç i sobretot que defensa la democràcia. Com el Tribunal de Primera Instància de París pot fallar en contra de la demanda de la Federació Catalana de Rugby (FCR) que demanava la seva admissió dins de la federació internacional d’aquest esport, la FIRA, atesa la seva condició de membre fundadora? Com, sent membres fundadors des del 1934, ara algú s’empara amb normes franquistes (el 1941 ens van abolir) per no donar-nos la raó?

Veure la sentència original
Veure la sentència en català
Xavier-Albert Canal, Premi President Companys ’08, ha explotat avui i ha dit les coses pel seu nom. Primer missatge optimista: ”és una derrota però no un fracàs. Lluitem per una causa en la que creiem, i esperem convertir-la en victòria”. Segon missatge, els constants pals a les rodes: ”no sabeu quins problemes té una federació catalana quan lluita per la seva oficialitat; la Federació Espanyola de Rugby ens ha fet un asfixiament continu. Ens considera perjudicials per a ells i s’inspira en unes normes de la dictadura franquista per refermar la seva teoria”. Canal, que el mes de gener, tal i com ja tenia pensat fa temps, marxarà en esgotar el seu mandat, ha deixat però un missatge negativista per a tots aquells que no volen el bé del nostre rugby catala: ” l’argument d’aquest tribunal no té consistència jurídica i esgotarem totes les vies legals perquè se’ns doni la raó”.

Canal ha recordat que la sentència, feta a França, no tindria valor si s’hagués celebrat a l’estat Espanyol on no s’hauria donat la raó a unes lleis franquistes. Així mateix ha explicat que defensa la oficialitat del rugby a nivell esportiu, i no a nivell polític; deixant en evidència el president de la Federació Espanyola de Rugby, que ha estat afiliat a un partit polític. Sobren les paraules per veure qui té raó. En breu, les coses al seu lloc. Que la justícia sigui honesta!