19.12.08

Temps d’eleccions

El futur de la FEEC, en joc

Aquest divendres es tanca el termini de presentació de candidatures a les eleccions de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que tindran lloc la segona setmana del mes de gener. A aquesta hora, una candidatura ja s’ha formalitzat a la seu de la institució i l’altra ho hauria de fer al llarg d’aquest divendres. La candidatura ja presentada és l’encapçalada per Jordi Quera, president de Mountain Wilderness a Catalunya i ex cap de l’AE Pere Rosselló, i que compta, segons avança el diari AVUI, amb el suport dels nostres millors atletes de muntanya, amb Kilian Jornet, Agustí Roc, Anna Serra i l’exseleccionador Lluís Aloy al capdavant.
Aquesta candidatura, però, vol deixar molt clar que, malgrat que la polèmica exclusió de la FEEC de la federació internacional (ISF) és un tema que cal resoldre, no és l’únic motiu que els ha impulsat a voler presidir l’ens, sinò que estan prou preparats per millorar el muntanyisme català en tots els seus vessants. Per això, tenen al darrere gent molt preparada i que vol treballar amb passió en un sector tan nostre com és la muntanya i per una institució tan emblemàtica com és la FEEC.

L’altra candidatura, l’encapçalada per Daniel Planas, president del CE Sant Joan de les Abadesses té al derrere Jordi Merino i Josep Maria Peixó, persones molt properes a Joan Garrigós, el president de la FEDME i gran artífex de l’exclusió de Catalunya i la seva Selecció de la federació internacional, amb el suport d’altres catalans com Jordi Marimon (secretari general de la ISF), Jordi Colomer (vicepresident de la Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme) i Lluís López (gerent de la FEDME). Segons explica també l’AVUI, aquesta candidatura s’ha mostrat poc disposada a cap enfrontament amb la Federació Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME).

Queda prou clar doncs que aquesta segona candidatura no té gaires intencions d’apostar fort per conservar Seleccions Nacionals Catalanes oficials en esports tan nostres com són els de la muntanya, cosa que sí que té molt clara l’encapçalada per Jordi Quera. La primera via serà presentar els recursos i les impugnacions que calgui per invalidar la polèmica refundació de la ISF provocada per Jordi Marimon i la segona, avançada ara fa uns dies per Lluís Aloy en declaracions a RAC1, seria la possibilitat a mitjà termini d’impulsar una nova federació internacional sense interessos foscos al darrere i oberta a tots aquells països de llarga tradició a la muntanya que en volguessin formar part. És el cas, per exemple, d’Euskadi, exclosa de la ISF igual que Catalunya, i també de França, que se n’ha mantingut al marge per diferències amb la seva directiva. Ara arriba temps de campanya electoral i el proper mes de gener sabrem qui dirigirà la FEEC, un ens molt representatiu per Catalunya i que no hauria de deixar perdre la seva presència internacional.

Els nostres atletes són els millors del món, sense cap dubte, i des de la Plataforma considerem que no haurien de deixar de dur mai la nostra samarreta.