16.12.08

Recorren al franquisme

L’Estat Espanyol i la Federación Española de Rugby s’emparen en actuacions del règim franquista espanyol per impedir el retorn de la Federació Catalana de Rugby a la Federació internacional, de la qual en va ser fundadora l’any 1934.
El Tribunal de Primera Instància de París ha fallat aquest dimarts en contra de la demanda de la Federació Catalana de Rugby (FCR) que demanava la seva admissió dins de la federació internacional d’aquest esport, la FIRA, atesa la seva condició de membre fundador. L’any 1934, la FCR, que ja treballava pel rugbi de casa nostra des de 12 anys abans, va ser un dels 13 membres constituents d’aquell nou organisme internacional, que posteriorment va admetre la Federación Española de Rugby. Però l’any 1941, el Règim franquista va prohibir totes les federacions esportives no-espanyoles fent desaparèixer la F.C. de Rugby, argument que han utilitzat des de la Federación Española de Rugby per a demanar que no es reconegués la catalana.

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes considera inadmissible aquesta actuació de la F.E.Rugby perquè “tot no s’hi val”. No pot ser que les lleis i actuacions franquistes serveixin d’argument a les institucions espanyoles (federacions, COE, Consejo Superior de Deportes, Gobierno Espanyol) per negar la presència catalana als organismes internacionals.

Encara que ens ho prohibeixin, hem de cridar ben fort: UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ