10.12.08

Xavi Moya, kickboxer català: “És un orgull defensar Catalunya”

Xavi Moya, kickboxer català
“És un orgull defensar Catalunya”
Xavi Moya, kickboxer català
“És un orgull defensar Catalunya”

10/12/2008

Què n’esperes, de la vetllada de divendres?
Que sigui un èxit. Que la gent respongui, que donguin el seu suport a la causa de la Marató d’enguany i, sobre tot, que vinguin a recolzar el Xavi Moya i les Seleccions Catalanes en una jornada alhora benèfica i reivindicativa.

Què et queda dels teus 18 anys en actiu?
Per sobre de tot, el suport del públic. En un esport com el meu -i a més implicat en la defensa de les Seleccions- és difícil aconseguir la complicitat d’institucions, patrocinadors i mitjans de comunicació, però la gent mai m’ha fallat. En tot el què he fet, fins i tot lluitant a l’estranger, sempre he notat el seu recolzament i el seu interès.

És un orgull representar Catalunya en combats oficials?
Evidentment, és un orgull defensar el teu país. Tot i que també cal dir que implicar-se com jo ho he fet porta molts problemes, però malgrat això no me’n penedeixo, ho he fet perquè era el meu sentiment.

Has vist una evolució en la reclamació de l’oficialitat des de l’any ’98, quan va començar tot això?
Hi ha hagut un canvi a millor pel que fa al nombre de Seleccions reconegudes però potser hem anat a pitjor en l’entusiasme de la gent. Potser per conformisme, potser per les dificultats que trobem, la gent no té tanta il·lusió com fa deu anys. Cal recuperar aquest entusiasme i per fer-ho cal implicar esportistes lluitadors i convençuts.

Ho aconseguirem?
Sens dubte que ho farem, però serà una carrera molt lenta i hem de ser pacients.