05.12.08

XAVIER-ALBERT CANAL REP EL PREMI PRESIDENT COMPANYS 2008

El president de la Federació Catalana de Rugby, Xavier-Albert Canal Gomara, ha rebut aquest dijous el Premi President Companys, un guardó que lliura anualment la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes a la persona o entitat que més ha fet pel reconeixement internacional de les nostres Seleccions Esportives. Canal ha rebut el premi de mans del President del Parlament de Catalunya Ernest Benach, en un acte que ha tingut lloc aquest vespre al Palau de Pedralbes de Barcelona i que ha estat presidit també per la Secretària General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya Anna Pruna i pel President de la Plataforma Proseleccions Xavier Vinyals.
El president de la catalana de rugby ha destacat el dret que té la seva entitat de seguir sent membre de la Federació Internacional de Rugby després que Catalunya en fos un dels membres fundadors l’any 1934. Canal que es mostra ”optimista” davant la sentència que ha de donar una solució final a l’assumpte, assegura que ”sinó se’ns dona la raó voldrà dir que s’està legitimant a una dictadura”. Per la seva banda, el President del Parlament, Ernest Benach, ha acabat el seu discurs afirmant ”que si el poble català vol, aconseguirà seleccions catalanes oficials. Som-hi”.

A banda, la Plataforma ha lliurat també la seva insígnia d’or a les següents persones i institucions, igualment destacades en la seva lluita per l’oficialitat de les Seleccions: Kilian Jornet (bicampió del món de curses de muntanya), Pere Gratacós (Seleccionador absolut de futbol), Ivan Tibau (ex capità de la Selecció Catalana d’hoquei patins), Mohammed el-Idrissi (ex campió del món de full contact), Ot Pi (ex campió del món de biketrial), diari El 9 Esportiu, Víctor Montserrat (campió d’Europa de raquetbol 2007 i gerent de la Federació Catalana d’Esquaix i Raquetbol), Llibert López (vicep. Associació Catalana Rugby Lliga i vicep. Catalans Dragons de Perpinyà), Francesc Ferrer (pdent. de l’Associació Fistball Catalunya), Sebastià Sendrós (pdent. Federació Catalana de Ball Esportiu), Pere Moliner (pdent. Lliga Futbol Australià de Catalunya) i Enric Torrent (pdent. Federació Catalana de Físic-culturisme).

També en aquesta edició han rebut un homenatge les 15 federacions que han representat Catalunya en competició internacional oficial. Concretament, els esportistes i cos tècnic de les següents federacions i associacions esportives han rebut una insígnia de plata i un diploma en senyal d’agraïment: futbol sala femení i masculí, curses de muntanya, korfbal, twirling, icestock, físic-culturisme, bowling, pitch & putt, hoquei patins, patinatge artístic, patinatge de velocitat, futbol australià, raquetbol, raquetes de neu, ball esportiu, fistball i kickboxing i muay-thai.

L’acte ha estat presentat pels periodistes Antoni Bassas i Laura Duran.