25.11.08

La FEEC es pronuncia

Comunicat oficial

Davant les informacions sorgides els darrers dies al voltant dels canvis a la federació internacional de skyrunning, que podrien afectar seriorament el futur de la nostra Selecció de curses de muntanya, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha emès aquest dimarts el següent comunicat:

“Darrerament han aparegut en alguns mitjans de comunicació noticies, comentaris i declaracions referents a la nova Federació Internacional de Curses de Muntanya (ISF), la situació de la FEEC respecte la mateixa i el futur de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya.
En primer lloc la FEEC lamenta el caire i contingut d’algunes de les declaracions fetes i especialment les que l’acusen d’engany i mala utilització de les ajudes públiques rebudes, així com les que afecten a la honorabilitat de les persones. Aquestes declaracions són totalment inadmissibles i creiem que tant sols responen a posicions i enfrontaments personals en els quals no volem de cap manera entrar i que especialment no ajuden als nostres esportistes.

Totes les actuacions que ha fet la FEEC en relació a les curses de muntanya han estat encaminades a dos objectius:

– Fomentar l’organització de curses de muntanya per part de les entitats excursionistes federades i donar suport per tal de que aquestes proves es facin amb criteris de qualitat i d’aquesta manera afavorir la participació per part dels corredors. En aquest sentit la FEEC està molt satisfeta del gran èxit tant en nombre de proves com de participants.

– Respecte a la Selecció Catalana de Curses de Muntanya el principal objectiu ha sigut sempre afavorir que els corredors catalans poguessin participar al màxim nivell, tant en proves estatals com internacionals. Aquest objectiu ha estat abastament aconseguit com demostren els resultats obtinguts pels esportistes catalans en les diferents proves i campionats que han participat i que els han situats a l’elit mundial d’aquest esport.

Per aconseguir aquests objectius sempre que hi ha hagut possibilitats, la Selecció Catalana ha participat on ha sigut convidada i independentment que algunes organitzacions canviïn de criteri i limitin la seva participació, és la intenció de la FEEC que els corredors catalans continuïn competint al màxim nivell.

Tanmateix la FEEC continua treballant a tots els nivells per tal que això sigui possible i reclamant el dret de reconeixement per part de les federacions internacionals tot i que som conscients que hi hagin posicions en contra.

Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya”