21.11.08

Xavier-Albert Canal, Premi President Companys 2008

El dia 4 de desembre rebrà el Guardó

Xavier-Albert Canal Gomara, president de la Federació Catalana de Rugby, ha dedicat els últims anys en cos i ànima a la defensa del rugbi català i a la lluita per l’oficialitat de la Selecció Catalana. El proper dia 14 de desembre, un tribunal de París ha de dictar sentència, després que la catalana demanès ser reconeguda a la internacional, argumentant que en va ser un dels tretze membres fundadors. Tot plegat després d’anys de dedicació i de litigi davant la justícia. A més, Canal s’ha significat també els últims anys per la defensa ferma i constant dels interessos dels clubs catalans davant dels perjudicis de la federació estatal. Per tot plegat, el jurat ha decidit aquest divendres fer-lo mereixedor del guardó.
El Premi President Companys va ser creat per la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes per homenatjar anualment la persona o institució que més ha fet pel reconeixement de les Seleccions Catalanes, bé durant els últims dotze mesos, bé durant tota la seva trajectòria. Aquest divendres, un jurat presidit pel president del Parlament Ernest Benach, la Secretària General de l’Esport Anna Pruna i el president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes Xavier Vinyals, i integrat pels directors i caps d’esport dels principals mitjans de comunicació de Catalunya, així com per diverses personalitats de la cultura, la política, l’esport i la societat civil catalanes ha decidit el guanyador d’aquest premi. En edicions anteriors en van ser guanyadors Ramon Basiana (pdent. Fed. Catalana Patinatge), Oleguer Presas (exjugador FC Barcelona) i Joan ricart (pdent. Fed. Catalana de Bitlles i Bowling).

La cerimònia de lliurament d’aquest any 2008 tindrà lloc el proper dijous 4 de desembre, a les 20h, al Palau de Pedralbes de Barcelona. L’acte estarà igualment presidit pel President del Parlament i la Secretària General de l’Esport i estarà conduït pel periodista Antoni Bassas. A banda del lliurament del premi, es durà a terme un homenatge a tots i cadascun dels esportistes que enguany han defensat Catalunya en competició oficial (futsal, futbol australià, curses de muntanya, etc.) i es procedirà també a la imposició d’insígnies d’or a les següents persones o institucions, igualment significades durant els últims dotze mesos en l’expansió de les nostres Seleccions:

Kilian Jornet (campió del món individual de curses de muntanya els anys 2007 i 2008 i campió del món per equips defensant la Selecció Catalana el 2007)

Pere Gratacós (seleccionador català masculí de futbol)

Mohammed El Idrissi (excampió del món de full-contact defensant la Selecció Catalana)

Ot Pi (excampió del món i gran impulsor d’un esport genuïnament català com és el biketrial i sempre compromès amb la lluita per les Seleccions)

Ivan Tibau, excapità de la Selecció Catalana d’hoquei patins, retirat aquest 2008

Pere Moliner (president de la Lliga de Futbol Australià de Catalunya, reconeguda per la Aussie Rules of Europe des de l’any 2005)

Francesc Ferrer (president de l’Associació Fistball Catalunya, admesa per la International Faustball Federation l’any 2007)

Víctor Montserrat (campió d’Europa de raquetbol el 2007 i gerent de la Federació Catalana d’Esquaix i Raquetbol, reconeguda des de l’any 2006)

Enric Torrent (president de la Federació Catalana de Físic-Culturisme, membre de ple dret de la Union Internationale de Body Building Naturel des de 2002)

Sebastià Sendrós (president de la Federació Catalana de Ball Esportiu, reconeguda internacionalment l’any 2008 en la disciplina de Line Dance)

Llibert López (vicepresident de l’Associació Catalana de Rugby Lliga i vicepresident dels Dragons Catalans de Perpinyà, enormement implicat en l’expansió del rugbi XIII a Catalunya)

El 9 Esportiu –(diari permanentment compromès en el suport i defensa de les Seleccions Catalanes).