19.11.08

Contra les injustícies

Comunicat de la FCR

La Federació Catalana de Rugbi (FCR) ha emès un comunicat (llegeix-lo aquí) de solidaritat cap a les federacions catalanes que, com ella, estan patint el menyspreu de les federacions espanyoles.
La Federació Catalana de Bitlles i Bowling ha tornat a ser demandada (veure noticia) un cop més per la FEBolos, malgrat que en totes les ocasions precedents la justícia ha ratificat l’admissió de la catalana a la internacional.

En el cas de la Federació Catalana d’Handbol, el seu president Tomàs Moral va anunciar ara fa deu dies (veure noticia) el trencament de relacions amb l’ens que dirigeix Jesús López Ricondo, ja que no els ha donat les subvencions pactades per donar suport al seu rival a les imminents eleccions, Juan de Dios Román.

Mentrestant, el cas del rugbi ja fa anys que s’arrossega: un jutjat de Paris hauria de fallar en menys d’un mes si la Federació Internacional està obligada a admetre Catalunya, curiosament un dels seus membres fundadors. Des d’aleshores, els atacs i perjudicis cap a la catalana han estat constants i cada cop pitjors. Per això, ara se se solidaritzen amb les altres federacions afectades i denuncien aquests actes “arbitraris, prepotents i autoritaris, més propis del temps anterior a l’anomenada Transició”.

Des de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes donem suport a les tres federacions en el seus enfrontaments amb les respectives espanyoles. Creiem que aquestes actuacions no s’han de tolerar. Demanem a tot l’esport i a la societat catalana el màxim recolzament a les nostres Federacions davant dels atacs soferts.