13.11.08

No se’n cansen

Nova denúncia de la FEBolos

La Federació Espanyola de Bolos (FEBolos) ha denunciat en un jutjat de primera instància de Barcelona la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) per danys morals i perjudicis econòmics, segons publica el diari Avui.
Després que el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) i el Tribunal Federal de Suïssa donguessin la raó a la FCBB, la FEBolos ha decidit recòrrer ara a la justícia ordinària. La Federació Espanyola demana 300.000 euros d’indemnització perquè “qualsevol competició internacional en territori estatal ha de tenir el plàcet de la federació espanyola corresponent, i que una selecció espanyola no es pot enfrontar a una d’autonòmica”.

Per tot plegat, la FEBolos demana 200.000 euros. Els altres 100.000 euros vindrien motivats “perquè Catalunya va participar a l’última Copa d’Europa, a Alemanya, i això va impedir que hi participés Espanya, per no enfrontar-s’hi”. La denúncia és contra la FCBB i la Federació Europa. Tot i això, cal recordar que la sentència del TAS deixava ben clar que les federacions internacionals són ens privats sobirans que es regeixen per les seves pròpies normes i estatuts. Per tant, la Ley del Deporte que esgrimeix ara la FEBolos no hauria de tenir cap pes en la denúncia.