13.11.08

Exigeixen Euskal Herria

Volen aquesta denominació

Els futbolistes bascos han fet una nota pública en la qual afirmen que no jugaran amb la selecció d’Euskadi si aquesta no es diu Euskal Herria.
En un comunicat signat per gairebé tots els intregrants de la plantilla de l’Athletic Club, una dotzena de futbolistes de la Reial Societat, una altra dotzena de l’Eibar i diversos jugadors de l’Alabès, els esportistes afirmen que no disputaran el partit davant Iran sota el nom d’Euskadi.

L’any passat, a petició dels futbolistes, la selecció basca va passar a ser Euskal Herria en el partit que els va enfrontar a Catalunya a San Mamés. Aquesta temporada, la Federació Basca de Futbol ha decidit tornar a la nomenclatura anterior. Els jugadors han dit que “ells (per la Federació Basca) han pres la decisió de girar cua, ells no han complert la paraula donada i ara són ells els que han de solucionar-ho. Si no és així, nosaltres no jugarem el partit. I d’ells serà la preocupació”.