13.11.08

Catalunya es planta

La catalana d’handbol, en guerra

La Federació Catalana d’Handbol (FCH) denuncia, per boca del seu president Tomàs Moral, les injustícies de la Federació Española de Balonmano. Concretament es queixa de pressions als clubs, del no pagament de les subvencions pactades per aquest 2008 i de l’incompliment de diversos acords.
I tot plegat perquè el president d’aquesta institució, Jesús López Ricondo, no tolera que la catalana faci costat a l’altre candidat a les imminents eleccions a la presidència, Juan de Dios Román, exseleccionador espanyol. Tomàs Moral, el president de la FCH ha titlla les actuacions de Ricondo de “dictatorials”, unes actuacions que també estan patint les autonòmiques d’Euskadi, Galícia i les Balears.

Aquests mateixos fets, casualment, ja es van produir en l’anterior període electoral, l’any 2005. Per tot plegat, Tomàs Moral, agumentant “dignitat nacional” ha anunciat el trancament de relacions amb l’espanyola. Qualsevol canvi al si de l’espanyola podria suposar una obertura al si de la FEB després de tres mandats d’estricte control per part de Ricondo. La FCH, per la seva banda, ha estat sempre propera a la nostra lluita per l’oficialitat. La Selecció Catalana, amb els seus millors homes, juga habitualment un partit anual, l’últim dins del III Dia de les Seleccions Catalanes. Per tot plegat, la Plataforma dóna tot el seu suport a la FCH i al seu president en la seva decisió de plantar cara a l’espanyola.