23.10.08

Ernest Benach, President del Parlament: Una sentència històrica

Una sentència històrica
Ernest Benach, President del Parlament
22/10/2008
Una sentència històrica
Ernest Benach, President del Parlament
22/10/2008
Divendres, el Tribunal Confederal de Suïssa ens va donar una alegria, el fet jurídic més important en la història de les seleccions catalanes. Parlo de la sentència que avala la Federació Catalana de Bitlles com a membre de ple dret a la federació internacional, un estatus adquirit fa un any, però que va ser recorregut per la federació espanyola. Divendres, l’última instància a la qual podia recórrer l’espanyola, va donar validesa a l’admissió de la catalana, ratificada ja pel Tribunal d’Arbitratge Esportiu.

Ha fixat un precedent molt, molt important. És el primer cas en què una federació catalana és admesa en una federació internacional reconeguda pel COI on hi ha una federació espanyola.

Tenim tota la raó jurídica de la nostra part. I això és un triomf de la llibertat, en tant que el ingrés de la Federació Catalana no va contra res ni contra ningú, és la defensa dels drets d’una Federació i d’uns esportistes.

Una sentència històrica per al reconeixement de les seleccions catalanes i la internacionalització del nostre esport. Felicitats a tots els que ho han fet possible.