17.10.08

Strike i partit

Les bitlles, 100% ratificades

La Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) ha consolidat definitivament el seu reconeixement internacional després de guanyar el darrer recurs presentat per la Federació Espanyola, en aquest cas davant la justícia ordinària. La sala primera de dret civil del Tribunal Confederal de Suïssa ha donat la raó a la FCBB, com ja ho havia fet anteriorment el Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS) de Lausana i, per tant, mantindrà el seu estatus de membre de ple dret dintre de la Federació Internacional (FIQ), segons va avançar aquest dijous TV3.
La FCBB va ser reconeguda oficialment a nivell internacional l’agost de 2007. Des d’aquell moment, la Federació Espanyola ha presentat diversos recursos a aquest reconeixement que no han tingut cap èxit. Entremig, el passat mes de juliol, Catalunya va participar en el Mundial sub ’23 que es va disputar a Orlando (Estats Units). La presència de la delegació catalana va provocar la retirada de la selecció espanyola, que no va competir. Ara, el següent campionat internacional on s’espera la presència de Catalunya és la Copa d’Europa de Duisburg (Alemanya), entre els dies 20 i 26 d’octubre.