25.09.08

Les dades de Reus’08

Què cal saber del Mundial de futsal

Vídeo promocional – En aquest link podreu veure el vídeo que l’organització del Mundial ha distrubuït entre la resta de països participants per tal que coneguin una mica millor Catalunya i la ciutat de Reus.

Ja hi ha pilota oficial – L’AMF ha homologat la pilota habitual de la Federació Catalana de Futsal, la ‘Barri Futbol Sala 60cm’ i l’ha designat pilota oficial del Mundial de Futsal Reus ’08. Tots els partits es jugaran amb aquesta pilota.
L’Ibiza, cotxe oficial – Dimarts passat, el vicepresident de la Federació Catalana de Futsal (FCFS) Carlos Astorga, va signar un contracte de cooperació amb el director de marketing de SEAT, Arthur Martins, pel qual la marca espanyola d’automòbils cedirà diversos models del nou Ibiza a l’organització del torneig, que aniran decorats amb logotips del Mundial i de l’Associació Mundial de Futsal (AMF).

L’Olímpic, escenari de garanties – El Pavelló Olímpic de Reus, construït pels Jocs Olímpics de 1992, és un dels millors escenaris possibles per acollir un esdeveniment d’aquesta magnitud. Hi caben 3.500 persones amb localitat de seient i l’edifici ofereix totes les comoditats, tant per al públic, com per a la premsa, com per als esportistes participants. A més, compta amb l’estructura necessària per a dur a terme retransmissions televisives d’alta definició. El pavelló té penjats els cartells del Mundial a la seva façana.

Reus, amb les Seleccions – Reus demostra, una vegada més, el seu compromís amb les Seleccions Esportives Catalanes. L’any 2007 va col·laborar activament amb la Plataforma en l’organització del II Dia de les Seleccions i ara acull aquest gran torneig internacional, on hi participa una de les nostres quinze Seleccions reconegudes internacionalment. El 7 de juny de 2007, per cert, l’Olímpic ja va acollir un Catalunya-Itàlia masculí dins d’aquell Dia de les Seleccions.

Agenda atapeïda – els reusencs i les reusenques tenen aquests dies una oferta d’esport d’alt nivell que molts voldrien tenir. Durant aquesta setmana estan gaudint del Mundial de Clubs d’hoquei patins, i la setmana vinent, amb idèntic escenari, podran seguir el Mundial Femení de futsal. La ciutat catalana és aquests dies uns dels grans centres de l’esport mundial.

Americanes i russes, favorites – A priori, i tot i que no hi ha precedents pel que fa a un Mundial femení de seleccions dins de l’AMF, els combinats sud-americans i també l’equip rus garanteixen una lluita aferrissada pel títol. Les russes (amb dones com Ulogova, Tresova i Kremleva), les argentines, les paraguaies, les brasileres i les colombianes, amb permís de les italianes i les catalanes, són les grans candidates a la victòria. Sens dubte, un mundial obert i de pronòstic incert.

Galícia, il·lusionada – La Selecció Gallega de Futsal s’estrenarà internacionalment en aquest Mundial femení. Per aquest motiu, aquest esdevemiment ha estat qualificat d'”històric” per la Conselleira d’esports i cultura de Galícia. durant la presentació de la Selecció, Ànxela Bugallo va recordar a les jugadores que hi ha moltes esperances dipositades en elles i confia que deixaran en molt bon lloc el nom del seu país.