22.09.08

Jornet repeteix títol

4 catalans dominen el mundial

L’atleta català Kilian Jornet ha revalidat el títol de campió de les Buff Skyrunner, el mundial de curses de muntanya. Aquest diumenge, a la darrera cursa del campionat, a Sentiero delle Grigne (Itàlia), l’ex integrant de la Selecció Catalana i actualment corredor de l’equip privat Salomon Santiveri, va dominar amb autoritat i va sumar els 200 punts que el feien campió per segona temporada consecutiva.
Amb només 20 anys, tanca d’aquesta manera una excel·lent campanya, amb quatre victòries en quatre curses a les Skyrunner, amb un campionat d’Europa assolit a Zegama-Aizkorri (Euskadi) i amb una victòria amb rècord a la mítica marató del Montblanc. A la general del mundial, i per darrere seu, tres atletes més de casa nostra, els catalans Jessed Hernández i Agustí Roc (ahir va ser cinquè i va perdre la segona posició) i el mallorquí Tòfol Castanyer. A la classificació femenina, victòria final per a la francesa de la Selecció Catalana Corinne Favre, seguida de l’escocesa Angela Mudge i la portuguesa Madureira.

En definitiva, doncs, molt bon balanç dels corredors de la Selecció Catalana de la FEEC en aquesta edició del mundial, amb una victòria en fèmines i una segona posició masculina, de la mà de Jessed Hernàndez. A banda, però, la gran temporada de dos ex integrants d’aquesta Selecció, Jornet i Roc, ens han de fer sentir també evidentment orgullosos.