01.09.08

Amb les Seleccions Escoceses

Connery hi dóna suport en les seves memòries

L’actor Sean Connery, conegut, a banda de per la seva exitosa carrera al cinema, pel seu compromís amb les aspiracions d’independència de la seva Escòcia natal, ha publicat fa pocs dies la seva biografia. A “Being a Scot” (“Ésser un escocès”) repassa el seu triomfant pas per Hollywood i toca també altres aspectes de la seva trajectòria vital i el seu pensament.
Concretament, crida l’atenció l’esment que fa dels esportistes del seu país: es mostra partidari que, en els Jocs Olímpics de Londres 2012, els escocesos puguin competir sota la seva bandera i escoltant el seu himne.

Actualment, les Seleccions d’Anglaterra, Irlanda, Gal·les i Escòcia competeixen separades en la majoria d’esports, però a l’hora de disputar els Jocs Olímpics, ho han de fer sota bandera del Regne Unit, donat que el Comitè Internacional Olímpic només admet la participació de nacions-estat. Una normativa que, evidentment, també perjudicaria les Seleccions Catalanes que poguessin ser acceptades per federacions internacionals d’esports olímpics, i que no el permetria participar al marge d’Espanya. Així doncs, la de Sean Connery és una altra veu que se suma als milers que demanen la llibertat al món de l’esport.