28.07.08

Arribar i moldre!

Catalunya vencedora dels Jocs Nàutics Atlàntics

La selecció catalana s’ha proclamat guanyadora dels XIV Jocs Nàutics Atlàntics, organitzats per la Unió de Federacions Esportives Basques i celebrat aquests dies en aigües de l’Abra i la platja d’Arrietara. La disputa pel títol final ha estat molt competida, ja que Catalunya ha aconseguit imposar-se a Euskadi, vencedora de l’any passat, per només una medalla d’or de diferència. Catalunya, que participava per primera vegada, ha obtingut 11 medalles d’or, 9 de plata i 6 de bronze, mentre que Euskadi se n’ha emportat 10 d’or, 9 de plata i 5 de bronze.
Els nostres han dominat en vela, piragüisme i activitats subaquàtiques, mentre que Euskadi ha imposat la seva llei en surf, i s’ha hagut de conformat amb les plates en piragüisme, activitats subaquàtiques i rem de mar. Per la seva banda, Aquitània, tercera de la competició, ha estat la guanyadora en la modalitat de rem de mar. En paraules de Rafael Munilla, president del Comitè Organitzador dels XIV Jocs Nàutics Atlàntics, ” el nivell competitiu demostrat per totes les delegacions participants ha estat superior al d’anys anteriors, com ha quedat demostrat per la lluita que hi ha hagut fins al final entre elles”.

A la cerimònia de clausura d’aquests Jocs Nàutics Atlàntics hi han acudit, entre d’altres, Gurutz Larrañaga, viceconseller de Cultura del Govern Basc; Imanol Garai, alcalde de Sopelana; Imanol Landa, alcalde de Getxo; i Jean Pierre Thomin, president del Comitè Internacional dels Jocs Nàutics Atlàntics. En aquest acte també es va fer onejar la bandera els jocs als representants del Nord de Portugal que serà la regió organitzadora de la propera edició d’aquests jocs.