17.07.08

El bowling català passa l’Atlàntic

Mundial Sub-23 a Orlando

Aquest divendres dia 18 arrenca a Orlando (EUA) la desena edició de la Copa del Món Sub-23 de Bowling Tenpin, que s’acabarà el proper 25 de juliol. Catalunya hi prendrà part sota el cartell de ‘Catalonia’ i com a membre de ple dret de la Fédération Internationale des Quilleurs (FIQ), un cop confirmada la seva admissió pel Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS). La federació espanyola, en canvi, ha renunciat a la seva plaça davant la presència de Catalunya, una postura que no ha agradat gens a jugadors i tècnics espanyols, que veuen com aquesta intransigència per part del seu president només els perjudica a ells.
En aquest Mundial d’Orlando hi participen 58 federacions: Aruba, Austràlia, Àustria, Bahrain, Brasil, Bulgària, Canadà, Catalunya, Xile, Xina, Xina Taipei, Colòmbia, Costa Rica, República Txeca, República Dominicana, Equador, Egipte, Anglaterra, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Guam, Guatemala, Hong Kong, Hongria, Islàndia, Indonèsia, Irlanda, Israel, Japó, Kazakhstan, Corea del Sud, Kuwait, Letònia, Macau, Malaísia, Mèxic, Països Baixos, Antilles Holandeses, Irlanda del Nord, Noruega, Filipines, Polònia, Puerto Rico, Qatar, Rússia, Aràbia Saudita, Escòcia, Singapur, Sud-àfrica, Suècia, Suïssa, Ucraïna, Estats Units, Illes Verges Americanes, Veneçuela i Gal·les.

El conjunt català, format Vanesa Artacho, Meritxell Sánchez, Àlvar Cardona, Hèctor Roca, Axel Guimó i Pere Martí,i dirigit per José Ignacio Estevez i Roser Romero, participarà per primer cop en un mundial i l’afronten bàsicament amb la intenció d’aprendre el màxim dels rivals, especialment dels nord-americans, els grans experts de la disciplina. En la competició és disputaran tres proves, individual, parelles i equips.

Més informació a www.2008wyc.com i a www.tbowling.cat