16.07.08

Els 65 catalans de Getxo

Convocatòries pels Jocs Nàutics Atlàntics

Del 19 al 25 de juliol, diferents Seleccions Catalanes prendran part a la 15a edició dels Jocs Nàutics Atlàntics. Aquests jocs, que enguany se celebren a les poblacions basques de Getxo i Sopelana, compten normalment amb la participació dels combinats d’Escòcia, Irlanda, Illa de Man, Astúries, Galícia, Euskadi, País de Gal·les, Bretanya, Cornualles i Portugal. Tots ells competeixen en rem, vela, piragüisme, surf i actvitats subaqüàtiques. Aquest any, a més, l’organització ha convidat altres seleccions, com són Catalunya, Canàries, Andorra, Aquitània, Normandia, Bèlgica, Itàlia, Alemanya, Àustria i Suïssa, de manera que la cita adquireix unes dimensions que no havia tingut mai fins ara.
Catalunya hi pren part, amb un total de 65 esportistes, en les disciplines de rem, vela, piragüisme i subaqüàtiques. Per part de la Selecció Catalana de vela, els 22 regatistes desplaçats seran Adriana Rodes, Carlota Mas, Panxo Pi-Suñer, Segimon Cucurull i Albet Garrido (CN Arenys de Mar), Mon Cañellas, Bernat Galí, Maria Muro i Neus Tondo (CN Cambrils), Andrea Cornudella, Clara Dolz, Guillem Vidiella i Òscar López (CN El Balís), Artur Noguer (CN El Masnou), Nil Mas i Martí Llena (CN Garraf), Ignasi López (CN Salou), Marina Tous i Xavier Tous (CN Vilanova), Miriam Carles-Tolrà (CN vilassar) i Oriol Campos (RCM Barcelona). Els tècnics catalans seran Dani Folch, Pol Rivas, David Ubach i Pep Subirats.

La Federació Catalana d’Activitats Subaqüàtiques desplaça 10 nedadors: Ana Heredia (CE Mediterrani), Isaura Lekuona (CA Xaloc), Daiana Crespo, Manel Marín, Daniel Santos i Carles Espelt (AE Bellsport), Josep Mª Campos i Mª Pilar Fabres (CE Minisub), Ferran Sánchez (SPAS) i Mar Muñoz (SARC). Els 6 primers competiran en natació amb aletes, gran fons a mar obert, i els 4 últims en fotografia submarina.

Per part de la Federació Catalana de Piragüisme, els escollits són 20: Albert Moreno, Aurora Figueres, Albert Corominas, Xavier Ramió, Xavier Cornejo, Martí Vilarnau, Isaac Algueró, Andreu Carulla, Albert Martos, Marc Güell, Miquel Vilanova, Lluís Vilanova, Gemma Cardonet i Emma Valderas (CN Banyoles), Pamela Freitas, Meritxell Bartomeu i Marcela Fernández (CC Baix Llobregat), Desirée Rodríguez i Pep Pujol (CP Castelldefels) i Marc Fluixà (AE Xino Xano). Els tècnics a càrrec de la Selecció són Naiara Gómez, Pau Figueras i Germán Rey. Competiran el K1 sprint, K1 marató, K1 pista, caiac polo i caiac mar.

I finalment, amb la Selecció Catalana de rem veurem competir 13 catalans: Joan Ferré i Arnau Bertran (RCN Tarragona), Francesc Franch, Enric Vidal i Joan Príncep (CN Amposta), Albert Forcadell, Albert Pitarch i Lídia Giménez (CR Tortosa), Tomàs Bagur, Laia Ferrer i Irene Ballester (RCM Barcelona), Laura Terrades (CN Banyoles) i Lluís Roso (CN Sant Carles de la Ràpita). Els tècnics seran Alejandro Demiddi i Josep Torrell i Gil. Catalunya competirà en Rowing 4×1 Sliding, Rowing Double Sliging i Rowing Single Sliding, totes elles en masculí, femení i júnior.

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes vol sumar-se a aquesta gran festa dels esports nàutics i, per això, organitza un autocar per a tots aquells que vulguin presenciar en directe aquests jocs Nàutics Atlàntics. Per 75€, amb autocar i allotjament inclòs, es pot passar una setmana sencera a Euskadi i presenciar tot un espectacle d’esport i mar. De moment ja hi ha una trentena d’aficionats apuntats, queden algnes places lliures, i hi ha temps fins aquest divendres per fer la reserva. Ho poden fer a www.seleccins.cat o trucant al 93.553.82.20.

Trobareu més informació a:

www.euskadi2008.com
www.celticwatergames.com.