30.06.08

Joan Capdevila: Un campió amb les Seleccions Catalanes

Joan Capdevila
Un campió amb les Seleccions Catalanes
Joan Capdevila
Un campió amb les Seleccions Catalanes
Futbolista

30/06/2008

Creus que la Selecció Catalana hauria de poder jugar més partits l’any?
Si es troben les dates per jugar-los i no hi ha impediments, és evident que sí. Com més partits poguem jugar, millor. Un o dos partits són pocs, n’hauríem de fer més, però el cert és que no és fàcil, perquè el calendari està massa atapeït i sempre s’acaben buscant dates festives que als futbolistes tampoc ens acaben d’anar be.

Quin és el teu millor record jugant amb Catalunya?
El meu debut; el primer partit sempre és especial. En ‘Pichi’ Alonso em va cridar i vaig debutar contra la Xina l’any 2002. En aquests partits l’ambient és molt diferent a qualsevol altre, sobretot pel públic. La gent està totalment entregada, animant amb bufandes i banderes els 90 minuts, i això no s’acostuma a veure en un partit normal de Primera Divisió.

T’agradaria veure Seleccions Catalanes oficials?
És un tema delicat que ve de molt enrere, però si realment hi haguès la possibilitat, és clar que m’agradaria. És molt complicat, però les persones que treballen per assolir aquesta fita segur que estan buscant les vies adients. Si algun dia arriba, sera un èxit molt important per l’esport català.

Quin paper faríem en un Mundial?
Tenim grans jugadors i en grans equips de Primera Divisió. Crec que faríem molt més soroll del que molta gent es pensa.

De qui depèn, aquesta fita?
Els esportistes no hi podem fer gaire. Més aviat depèn dels polítics i em sembla que estan fent tot l’esforç per aconseguir-ho. Cada any apreten més en aquest sentit. No sé si ho aconseguiran, però sí que sembla que estan avançant.

Què en penses de la llei que sanciona l’esportista que no respon a una convocatòria de la selecció espanyola?
Mai s’hauria de sancionar un jugador pels seus ideals. Hi ha esportistes amb un sentiment prou fort com per no voler-hi anar i se’ls hauria de respectar. Jo em prenc el futbol només com un esport, com un joc, i no barrejo la política amb la meva feina. Em cridi qui em cridi i em fitxi qui em fitxi, jo simplement hi vaig per treballar el millor que sé.