09.06.08

III DIA DE LES SELECCIONS CATALANES – RESULTATS

La seleccions catalanes mostren el seu potencial a

Les seleccions catalanes van posar de manifest un cop més a Girona l’enorme potencial que té el nostre país a nivell esportiu i la bona rebuda que en té del públic. La jornada de divendres però no va començar de la millor manera per la nostra selecció de bàsquet. Ricky Rubio i companyia no van poder en semifinals davant una selecció d’Euskadi que finalment dissabte es proclamaria campiona de la I Copa Catalunya de les Nacions. Galícia va ser segona, Catalunya tercera i Portugal última. El gallec Lucho Fernández va ser escollit MVP del torneig i Sandra Gallego va rebre un emotiu homentage al retirar-se de les pistes als seus 32 anys. Prèviament a la final de dissabte, al matí, hi ha haver victòria catalana en handbol davant Tuníssia i tennis taula enfront Anglaterra, i igualat en l’enfrontament de bowling contra França.
El gran centre neuràlgic del dissabte, a banda del Pavelló de Fontajau, va ser la Plaça Constitució, on a la tarda es van aplegar més de 2.000 persones per gaudir d’un cartell de luxe. Es va viure el comiat definitiu del 12 cops campió del món de biketrial Ot Pi, que va dur a terme una exhibició amb el seu company d’equip César Cañas, i va tancar la seva carrera esportiva amb un salt des de 3 metres i mig d’altura. A més es va poder gaudir d’una exhibició dels tres millors pilots de trial del moment, Raga, Bou i Fujinami, que van fer vibrar al públic en tot moment. Tornem a l’apartat esportiu. En la disciplina d’estirar la corda Catalunya va perdre contra Euskadi, un resultat ja previsible. Al camp de rugbi del GEiEG la Selecció Catalana de rugbi XIII es va enfrontar a la selecció francesa amb una clara derrota i amb anècdota, perquè per una errada a la megafonia, catalans i francesos van cantar “a capella” Els Segadors i La Marsellesa. A la nit, al Parc de La Devesa, Els Pets i els mallorquins Antònia Font van congregar més de 5.000 persones a la Davesa.

Per diumenge quedava només un partit. La selecció catalana femenina d’handbol va tornar a perdre contra Galícia pel mateix resultat que dissabte a Riudellots de la Selva. Esperem que ben aviat, guanyem o perdem, ens deixin competir oficialment com reclamem! Gràcies a tots pel vostre suport!

RESULTATS

BÀSQUET, I COPA DE LES NACIONS
Semifinals: Galícia 70-Portugal 62 / Catalunya 79-Euskadi 81
Partit pel 3r i 4t lloc: Catalunya 93-Portugal 63
Final: Galícia 72-Euskadi 80

HANDBOL
Masculí > Catalunya 38-Tunísia 30
Femení > Catalunya 24-Galícia 33 (primer enfrontament a Riudellots de la Selva)

RUGBI XIII
Catalunya 18-França 64

TENNIS TAULA
Catalunya 2-Anglaterra 1

BOWLING
Equips mixtes > Catalunya 2-França 1
Doble masculí > victòria de Catalunya
Ind. masculí i femení i doble femení > victòria de França

TUG OF WAR (ESTIRAR LA CORDA)
Catalunya 0-Euskadi 3

BIKETRIAL
Comiat definitiu d’Ot Pi (12 cops campió del món) amb una exhibició amb César Cañas. Com a últim número, ha fet un salt des d’una tarima de 3 metres i mig.

TRIAL: BOU vs. RAGA vs.FUJINAMI
Exhibició sobre un recorregut de tres zones a la Plaça Constitució davant de milers d’aficionats.

HANDBOL
Femení > Catalunya 24-Galícia 33 (segon enfrontament disputat diumenge a Girona)