03.06.08

Ricky Rubio, al Dia de les Seleccions

Jugarà amb Catalunya la Copa de les Nacions

El jugador amb més futur del bàsquet català, el jove base del Joventut Ricky Rubio, és el nom més destacat de la llista feta pública aquest dimarts pel seleccionador català de bàsquet, Salva Maldonado, de cara a la I Copa de les Nacions. Aquest torneig, que enfrontarà les seleccions de Catalunya, Euskal Herria, Galícia i Portugal, es disputarà entre divendres i dissabte vinent al pavelló de Fontajau, dins del III Dia de les Seleccions Catalanes, esdeveniment organitzat per la Plataforma i l’Ajuntament de la ciutat.

Al costat de Ricky, Maldonado -que estrena el càrrec de seleccionador- ha cridat Víctor Sada (Girona), Ferran Laviña i Pau Ribas (Joventut), Rafa Martínez, Jordi Grimau i Guillem Rubio (Manresa), Jordi Llorens (L’Hospitalet), Andreu Matalí (Osca) i Roger Fornàs (Lugo). La resta de seleccions participants també portaran equips competitius. Pablo Laso, seleccionador basc, portarà, entre d’altres, Javi Salgado del Iurbentia, Alex Urtasun del Pamesa i Urko Otegi del Lleó; i Moncho López, el tècnic portuguès, ha cridat Fabio Lima i Claudio Fonseca del Pamesa i Joao Gomes del Breogan.

Divendres 6 de juny es disputen les semifinals: a les 18h Galícia-Portugal i a les 20h Catalunya-Euskal Herria. Per diumenge quedaran el partit pel 3r i 4t lloc (17h) i la final (19h).L’entrada al pavelló de Fontajau és totalment gratuïta.