23.05.08

Travessem l’Atlàntic

Copa Amèrica de patinatge de velocitat

La inauguració de la IX Copa Amèrica de patinatge a Barrancabermeja (Colòmbia) s’ha celebrat amb una assistència massiva de públic, més de 10.000 persones, que han presenciat la desfilada d’esportistes sud-americans, i d’altres països d’arreu del món, entre ells Catalunya. En total la participació de la IX edició és de 1208 patinadors, procedents de Colòmbia, Veneçuela, Xile, Argentina, Panamà, República Dominicana, El Salvador, Guatemala, Mèxic, Itàlia, USA, Bèlgica, Catalunya, Austràlia, Brasil i Equador.
A l’inici de la presentació el Sr. Alberto Herrera, president de la lliga de Santander i Director de la IX Copa Amèrica, ha fet un discurs de benvinguda a tots els participants. Els patinadors de la Selecció Catalana han signat autògrafs i s’han fet fotos amb els seguidors i també han gaudit de l’orgull de desfilar amb la bandera del seu país. L’event ha estat retransmès en directe per la televisió i la radio del país i es farà una cobertura diària de la competició.

La Selecció Catalana participa amb 8 patinadors: Alvaro Plazas, Sergi Gisbert, Núria Tixell, Cristina Escamez, Eduard Cano, Rafael Fernandez, Sandra Gómez i Kepa Caballero. Un dels reptes que tenen és adaptar-se a les condicions climàtiques, ja que ahir van haver d’entrenar amb 38 graus de calor i 100% d’humitat. Demà dissabte, a les 8 del matí, començaran les classificatòries per les proves de 300 contrarellotge.