22.05.08

L’estelada al cim del món

Xavi Aymar i Xavi Arias culminen l’Everest

L’expedició “Barcelona al sostre del món”, encapçalada per Xavi Aymar i Xavi Arias, del Club Excursionista de Gràcia, ha fet cim aquest dimecres a l’Everest. Tots dos es van adherir el passat mes d’abril a la campanya “Cent Anys, Cent Cims” que, amb motiu del centenari de la senyera estelada i amb el suport de la Plataforma, vol portar aquesta bandera a cent cims emblemàtics d’arreu del món. De moment ja se n’han assolit prop de 50, amb alguns de destacats com el Montblanc (Alps Suïssos), La Meije (Alps Francesos), el Khadung La (Himàlaia), l’Aconcagua (Argentina), el Mount Baldy (Canadà), el Toubkal (Marroc) i, més a prop, la Pica d’Estats, el Canigó i l’Aneto, entre molts d’altres. Avui, però, ha estat un dia especial. A les 11:15h l’expedició d’Aymar i Arias feia cim a l’Everest i, a més de manera heroïca: sense xerpes, sense ampolles d’oxigen i en menys de 24h des que van sortir del camp base.
Tota una fita. Ara, però toca tornar cap al camp base, amb prudència i molta cura. Des d’aquí els felicitem per aquesta fita i també per haver dut l’estelada amb la inscripció “Volem Seleccions Catalanes” al cim més alt de la terra.

Més informació al blog d’en Xavi Arias i al web del Centenari de l’Estelada