22.05.08

L’Argentina olímpica

El rival de dissabte, al detall

Sergio Batista, el seleccionador argentí sub ’23, ha convocat per al partit de dissabte vinent al Camp Nou contra Catalunya, la selecció que s’endurà per lluitar per l’or als Jocs Olímpics de Pequín. És una selecció jove, reforçada amb alguns jugadors més grans de 23 anys, però que ja compta amb jugadors consagrats a les lligues europees. De fet, només un dels integrants de la llista milita a hores d’ara a la lliga del seu país, concretament el migcampista Diego Valeri, jugador de Lanús. De la resta, destacar la presència de dos líders indiscutibles també en l’atac de la albiceleste absoluta, com són Lionel Messi i Sergio Agüero.
També dos defenses de garanties amb àmplia experiència a la “lliga de les estrelles”, Coloccini del Depor i Zabaleta de l’Espanyol, i dos jugadors que s’han fet grans jugant al Reial Madrid les dues darreres temporades, el migcampista Gago i el davanter Higuaín. I fent costat a tots aquests jugadors que ja tenen un nom al futbol mundial, n’hi haurà d’altres d’homes que comencen a despuntar i que no trigaran massa a tenir-lo: és el cas dels porters Sergio Romero (AZ Alkmaar) i Óscar Ustari (Getafe), dels defenses Federico Fazio (Sevilla), Emiliano Insúa (Liverpool) i Cristian Ansaldi (Rubin Kasan), els migcampistes Ever Banega (València), Angel Di Maria (Benfica) i Sebastián Leto (Liverpool), i els davanters Marco Ruben (Recreativo), Ezequiel Lavezzi (Nàpols) i Mauro Zárate (Birmingham).

Tots plegats formen un combinat jove però amb molt talent, cridat a substituir els Zanetti, Crespo, Ibagaza, Riquelme i companyia potser ja en el proper Mundial de Sud-Àfrica 2010, i que, segur, donarà molt a parlar als JJOO de Pequín. De moment, al Camp Nou, els podrem veure en primera persona contra la nostra Selecció.