19.05.08

Catalunya, campiona

Santiago va acollir el I Trofeu de les Nacions

La Selecció Catalana femenina de bàsquet, dirigida per Sílvia Font, es va proclamar diumenge passat campiona del I Trofeu de les Nacions, que va tenir lloc a Santiago de Compostel·la. Les catalanes van superar a les semifinals amb autoritat el combinat de Portugal per 50 a 75, mentre que a l’altra banda del quadre Galícia guanyava Euskadi per un contundent 94 a 62. Diumenge, a la final, les catalanes es van imposar a les gallegues amb claredat, 66 a 51, i d’aquesta manera, s’adjudicaven la primera edició d’aquest torneig.
Marta Fernández, amb 15 punts, va ser la millor jugadora de Catalunya, i la van acompanyar Sílvia Morales (13), Sandra Gallego (10) i Ingrid Pons (10). A la final de consolació, Euskadi es va adjudicar la tercera posició en derrotar Portugal per 66 a 45. Els proper dies 6 i 7 de juny, el pavelló de Fontajau acollirà el Trofeu de les Nacions en la seva versió masculina, dins del III Dia de les Seleccions Catalanes, que organitza la Plataforma, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona. Hi prendran part les mateixes seleccions i Salva Maldonado, el tècnic del Kalise Gran Canària, s’estrenarà com a seleccionador absolut català.