14.05.08

El bàsquet torna a escena!

Doble enfrontament masculí i femení

La selecció catalana de bàsquet torna a agafar protagonisme aquest 2008 després de 3 anys d’absència a nivell de categories absolutes. Per començar a obrir boca, en categoria femenina, aquest proper 16 i 17 de maig tindrà lloc el ”I Trofeu de les Nacions” a Santiago de Compostela amb la presència de Catalunya, Euskadi, Galícia i Portugal. Mica en mica van apareixent tornejos amb alguna cosa en joc i aquí Catalunya, per potencial, aspira al màxim. Les noies que dirigirà Sílvia Font, que s’estrenarà en el càrrec en substitució de Ramon Jordana, debutaran divendres a les 18:00 contra Portugal i esperen ser a la final de dissabte.
Marta Fernàndez (Wisla Krakow), l’estrella de l’equip, i Sandra Gallego (CB Olesa-Espanyol), que farà el seu últim partit com a professional, formaran part d’un combinat que compte també amb: Laura Antoja (Rivas Futura), Noemí Jordana (Ros Casares), Rosa Pérez (Girona), Laura Camps (Rivas Futura), Sílvia Morales (EBE Promociones Santa Eulalia), Elsa Donaire (Cadí La Seu d’Urgell), Mar Xantal (Pío XII), Jael Freixanet (Mann Filter Saragossa), Marina Ferragut (Ros Casares) i Ingrid Pons (EBE Promociones Santa Eulalia).

Pel que fa al retorn de la selecció catalana absoluta masculina tindrà lloc a Fontajau el 6 i 7 de juny en motiu del III Dia de les Seleccions Catalanes que organitza la Plataforma. Girona acollirà un quadrangular amb Euskadi, Galícia i Portugal com a adversaris de la nostra selecció. El Sr.Enric Piquet, president de la Federació Catalana de Bàsquet, ha assegurat ”que s’intentarà que vinguin els millors jugadors disponibles en aquell moment” i ha aprofitat per anunciar que es farà un homenatge a Sandra Gallego per la seva trajectòria en el món del bàsquet. En l’acte d’aquest matí la jugadora de l’Olesa ha explicat que serà ”un orgull acomiadar-se vestint la samarreta de la selecció catalana”. En els diferents parlaments la Secretària General de l’Esport la Sr.Anna Pruna ha destacat el potencial del nostre bàsquet: ”seriem campions del món masculins i femenins” i no ha dubtat en dir que ”les seleccions catalanes estan més fortes que mai” i que ”fórmules com els tornejos de les nacions” i futurs nous passos ”com un torneig validat per la UEFA en futbol” faran que tot caigui pel seu propi peu.

Pel que fa a les Seleccions Sots 23 femenina i masculina, Vilanova i la Geltrú, primer, i Vilassar de Mar, després, acolliran els seus partits previstos pel 30 i 31 de maig, contra dos combinats d’universitats americanes (USA AI Teams).