28.04.08

El fistball català s’estrena

Participem a l’International Trophy

La Selecció Catalana de fistball prendrà part aquesta setmana a l’International Faustball Trophy que tindrà lloc a Linz (Àustria). Hi prendran part sis seleccions, dividides en dos grups: al grup A hi haurà Itàlia, Sèrbia i Alemanya; i al grup B Catalunya, la República Txeca i Àustria, el combinat amfitrió. Dijous 1 de maig, la nostra Selecció s’estrenarà davant txèquia, i tot seguit jugarà contra`els austríacs. L’endemà es jugaran les rondes finals. Aquest torneig serveix de preparació per a l’Europeu que es disputarà a Stuttgart (Alemanya) del 25 al 27 de juliol, i on Catalunya hi participarà com a convidada.
El fistball (o faustball) és un esport de mecànica similar al voleibol, però que a l’estiu es practica a l’exterior, normalment sobre terrenys de gespa. Com a diferències respecte el volei, a banda de les normes general de joc, que també presenten nombroses variants, cal destacar que es juga en un terreny considerablement més gran i amb una xarxa, una pilota i un calçat diferents (sobre gespa, els jugadors calcen botes de tacs). És un esport que es practica majoritàriament a Europa del nord (França, Suïssa, Holanda, Alemanya, Dinamarca, Suècia, etc.), però també en d’altres continents com l’americà (Argentina, Perú, Mèxic i els Estats Units), l’asiàtic (Taiwan, Japó i Pakistan) i l’africà (Namíbia). Catalunya està reconeguda per la Federació Internacional de Faustball (IFA) des de l’any 2007.