25.04.08

Cau el mur legal espanyol!

L’atletisme o l’handbol poden ser els següents

La resolució del TAS, la màxima autoritat mundial en legislació esportiva, suposa un gran pas a l’hora d’accedir a 47 federacions internacionals més que tenen una legislació favorable, entre les quals hi ha l’atletisme, l’handbol o la natació. El semàfor doncs, encara que els molesti, és del tot verd pel reconeixement de moltes altres federacions esportives catalanes importants. Les reaccions a la sentència del cas de les bitlles i que explicita per primer cop que la llei espanyola no té valor internacional, no s’han fet esperar. Anna Pruna, Secretària General de l’Esport remarca que ”és un pas sòlid que crea precedent històric”, Rafel Niubò, Secretari General de Vicepresidència explica que ”si la sentència Bosman va canviar unes normes de joc en l’esport europeu, aquesta també”, Miquel Roca, advocat que ha portat el cas en la seva fase final destaca que ”la sentència no té res de valoració política, s’ha fet només des de l’estricta aplicació del dret”. Per part de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, el seu president Xavier Vinyals recalca que ”és un fet de gran transcendència. Per primer cop un organisme independent i autoritzat per les federacions internacionals i el COI sentència que som legals”. Enhorabona i a seguir així! Junts, i més aviat del que es pensen, l’acabarem portant!