24.04.08

Confirmats!

El TAS crea un precedent històric

El tribunal d’arbitratge de l’esport (TAS), amb seu a Lausana (Suïssa), ha donat la raó a la Federació Internacional de Bowling (FIQ) en el contenciós plantejat per la Federació Espanyola en contra del reconeixement internacional de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling. D’aquesta manera, el TAS confirma la Federació Catalana com a membre de ple dret de la FIQ. La Federació Catalana va ser reconeguda a nivell oficial el passat mes d’agost com a membre de ple dret de la FIQ. Però la Federació Espanyola va recórrer davant el TAS, al·legant que les lleis de l’Estat espanyol impedeixen aquest tipus de reconeixement internacional. El TAS, per la seva banda, ha estimat que en aquest cas han de prevaler els estatuts de la FIQ i per tant la Federació Catalana seguirà sent membre de ple dret de la Internacional i competint en tots els tornejos que organitzi. En el Congrés que va admetre la Federació Catalana a la FIQ, el president de les bitlles catalanes, Joan Ricart, va ser nomenat vicepresident primer a proposta d’Alemanya i Luxemburg.

Podeu consultar el document de la sentència del TAS aquí