14.04.08

Presentació en societat

El Centenari de l’Estelada aixeca el teló

Aquest dilluns s’ha presentat a la seu d’Òmnium Cultural a Barcelona el seguit d’actes commemoratius del Centenari de la Senyera Estelada. L’acte ha comptat amb l’assistència de diversos noms destacats de la societat civil catalana, com Jordi Porta, president d’Òmnium, Miquel Calzada, Joel Joan, Salvador Sostres, Èric Bertran, Elisenda Paluzie, representant de la Plataforma Sobirania i Progrès, i Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes. A més, també hi han donat el seu suport, tot i no ser-hi presents, Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya, Josep Maria Terricabras, Alfons López Tena i Isabel Clara Simó, entre molts d’altres.
Durant els pròxims mesos es faran, entre d’altres activitats, diverses ponències arreu del país, una exposició itinerant sobre la història de l’estelada i també hi haurà una participació activa en la trobada mundial de casals catalans que tindrà lloc a Tarragona entre el 21 i el 23 d’abril. De totes les activitats previstes, però, la que aconseguirà un ressó mediàtic més gran és la de “Cent Anys, Cent Cims”. Tots els clubs, entitats excursionistes o particulars que ho desitgin, poden coronar qualsevol cm de Catalunya o d’arreu del món, plantar-hi l’estelada, i contribuir a aquest aniversari enviant la seva fotografia. Trobareu més informació aquí