09.04.08

Reus acollirà finalment el Mundial femení de futbol sala

L’AMF acorda concedir l’organització a Catalunya

La primera edició del Mundial femení de futbol sala es realitzarà finalment a Reus, al Pavelló Olímpic i del 29 de setembre al 5 d’octubre, just després de la celebració del segon Mundial de clubs d’Hoquei que tindrà lloc en aquest mateix escenari la setmana abans. La decisió ha estat presa per l’Associació Mundial de Futsal (AMF) aquest passat cap de setmana en una reunió mantinguda a Asunción (Paraguai), sobreposant-se a les especulacions que apuntaven que la capital del Baix Camp es quedaria sense aquest esdeveniment.
Les desavinences entre la Federació Catalana de Futbol Sala que presideix Josep Maria Zamora i la Delegació Territorial a Tarragona han fet perillar extraordinàriament totes les opcions de Reus d’acollir aquest important torneig, i més després de la destitució del delegat territorial Juan José Espinosa a mans de Zamora. Per solucionar aquest conflicte, ha hagut d’intervenir la Secretaria General de l’Esport i tancar així tots els problemes entre delegacions per tal de què el Mundial es pugui celebrar aquí. El primer Mundial femení, en el que hi serà Catalunya, començarà exactament el dia després de la finalització del segon Mundial de clubs d’hoquei -amb participació de l’Alnimar Reus i que també es celebrarà en el Pavelló Olímpic-. En total, seran 12 els països que hi prendran part. De moment, les seleccions de Catalunya, Rússia, Austràlia, Paraguai, Argentina, Colòmbia i Veneçuela ja tenen garantida la seva participació, mentre que la resta de participants es complementaran amb representats europeus i un més de Sudamèrica, que podria ser Brasil o Bolívia.

El sorteig del Mundial femení es farà a Reus en un acte públic el proper 27 de juny, on quedaran repartits els quatre grups de tres seleccions cadascun en el calendari definitiu, que contempla dilluns dimarts i dimecres com a jorandes de classifiació; dijous com a dia de descans; divendres jornada de quarts de final; dissabte semifinals; i diumenge la final. Aquesta serà la primera vegada que es celebri un Campionat del Món d’aquest esport en categoria femenina i l’organització d’aquest esdeveniment anirà a càrrec de la l’Ajuntament de Reus i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat.