27.03.08

Convidats a la International Cup

És el torneig referència del futbol australià

La Seleció Catalana de futbol australià ha estat convidada per disputar la Australian Football International Cup, que tindrà lloc a Melbourne (Austràlia) entre el 27 d’agost i el 5 de setembre d’aquest any. La IC és l’esdeveniment més important d’aquest esport a nivell mundial, i se celebra cada tres anys. Hi prenen part nombroses seleccions nacionals de primer odre, distribuïdes en dues lliguetes. De moment, i a falta de les confirmacions definitives dels equips convidats, a al grup Premier hi hauria Nova Zelanda, Papua Nova Guinea, Sud-Àfrica, EUA, Canadà, Anglaterra, Irlanda, Dinamarca, Japó; i a la Second Division hi hauria Catalunya, Finlàndia, Suècia, Tonga, Índia, Xina, Índia, Somàlia, Sudan, Vietnam i un combinat d’Israel i Palestina.
Aquesta invitació és una fita més en la internacionalització de la nostra Selecció, que fins ara ha disputat l’europeu d’aquest esport, la EU Cup, en dues ocasions, el 2005 i el 2007, amb dignes resultats (7ens i 8ens). La Lliga de Futbol Australià de Catalunya (LFAC) està reconeguda oficialment per la Aussie Rules Europe i la International Ausralian Football Council des de l’any 2003. Des de la LFAC ja treballen per aconseguir els recrsos i el finançament necessari per poder fer front a una cita de màxim prestigi, que seria cabdal per consolidar la seva presència internacional entre els millors combinats del món.