19.03.08

Hivern per recordar

Cloenda brillant de l’europeu de raquetes

Després de la disputa de la darrera prova de la Copa d’Europa de raquetes de neu diumenge passat a Thônes (Alta Savoia), el domini total que tradicionalment tenen els italians i els francesos es va veure trencat per la presència dels competidors i competidores catalans. Dels dotze podis de la Copa, cinc han estat per catalans, tres per italians, dos per francesos i dos més pels suïssos.
En categoria Sènior femenina, Laia Andreu va guanyar la Copa d’Europa després de ser segona en aquesta prova. La van acompanyar al podi de Thones Mònica Ardid i Sònia Malo, després de fer una veritable exhibició. En veteranes, la victòria de Maria Grazia Robertila la va convertir en campiona d’Europa desprès de lluitar amb la suïssa Isabelle Florey. Teresa Forn va fer una bona cursa i refermà el seu 4rt lloc final a la Copa. La prova era decisiva en la categoria Sènior masculina amb la lluita entre Jesed Hernández i dos italians. Finalment, el guanyador va ser Antonio Sancti; a només 13 segons va arribar el català i 45 segons més tard ho va fer Danielle Capelletti. En la categoria veterans, el tercer lloc de la prova el va obtenir Esteve Canal que es confirmà com a segon de la Copa d’Europa.

Per tant, aquesta ha estat una temporada per recordar de la nostra Selecció de raquetes de neu. Els pròxims mesos, amb l’arribada del bon temps, serà el torn d’un altre exitòs combinat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el de la seva Selecció de curses de muntanya, que aspira un any més a assolir el campionat per equips i a, com a mínim, igualar l’excel·lent temporada individual de 2007, quan Kilian Jornet es va convertir en campió el món.