04.03.08

Villar ens dóna la raó!

No avança les eleccions a la RFEF amb l’argument de les federacions catalanes que demanen el reconeixement

Àngel Maria Villar, actual president de la Real Federación Espanyola de Futbol, va aconseguir ahir que l’assemblea aprovés el codi electoral redactat per la FIFA. Ho va fer acceptat l’argument que fan servir sempre les federacions catalanes que busquen el reconeixement internacional i sempre topen amb el frontó espanyol. ”Dins la FIFA hi ha membres que regulen el futbol d’un país, no països, i la RFEF és una associació privada”, diu Villar. És pervers que aquest argument serveixi quan l’Estat espanyol et vol moure la cadira i tu reclames la teva independència. En canvi, quan una federació catalana es reivindica com a entitat privada llavors no, llavors sí que estem dins un estat i s’han de respectar les lleis. Potser ara és el moment idoni, Jordi (Roche) -o Israel-, per demanar l’ingrés a la FIFA, com a entitat privada independent de l’Estat.
Villar, doncs, troba lògic considerar-se una associació privada i fer cas omís a l’ordre ministerial que l’obliga a convocar eleccions abans del 31 de març. Mentrestant el Consejo Superior de Deportes i el seu secretari d’Estat per l’Esport Jaime Lissavetzky ho considera il·legal i afirma que ”les modificacions dels estatuts i els reglaments electorals de les federacions no poden entrar en vigor sinó són aprovades pel Consejo Superior de Deportes”. I per acabar d’arrodonir-ho la FIFA de Joseph Blatter diu que si el govern espanyol intervé en el procés, retirarà Espanya de l’Eurocopa d’aquest estiu i a tots els clubs que participin en competicions europees com el Barça, el Madrid o el Sevilla.

Informa: El 9 Esportiu