03.03.08

Catalunya venç a Irlanda per primer cop!

Històrica victòria a la IV International Challenge

A la dotzena va la vençuda! Catalunya ha aconseguit guanyar per primera vegada a la selecció irlandesa de pitch & putt després d’onze anys d’intentar-ho. Queden enrere cinc campionats d’Europa i tres International Challenge on el domini havia estat dels irlandesos. En la jornada del dissabte el resultat d’empat a quatre feia que tot quedés obert pels partits individuals. Daniel Giménez guanyava el primer partit davant de John Cahill per tres forats quan en faltaven dos. En el segon partit Jordi Serra perdia per dos forats malgrat lluitar molt. Joan Perich i Daniel Coleman guanyaven també clarament els seus partits per sis forats. Marçal Moré mentrestant també s’imposava a Chris Scannel qui en els darrers forats no va mostrar tot el seu millor joc.
Quedava en aquest moment un punt per guanyar la competició. El jove Marc Garcia que portava un avantatge de dos cops, guanyava el punt definitiu en vèncer a Sean Downes, que va ser considerat millor jugador del segle XX a Irlanda. El futur guanyava al passat. En el setè partit Salvador Garangou perdia en front del sòlid John Walsh. El darrer partit ja no tenia transcendència pel resultat final, malgrat això però es va vèncer. Es trobaven els dos millors jugadors de Catalunya i Irlanda del 2007. La lluita va ser ferotge fins el darrer forat amb constants birdies i intents de birdies. Marc Lloret va arrodonir el triomf per dos forats d’avantatge en el forat 18 a Ray Murphy, possiblement el millor jugador del món. Esclatava l’alegria entre tots els jugadors i seguidors catalans.

En el moment de rebre el guardó, el seleccionador Xavier Ponsdomènech a banda de donar les gràcies al Pitch & Putt Platja d’Aro com a club organitzador de l’event va voler dedicar la victòria a tots aquells jugadors catalans que havien estat molt a prop de guanyar els irlandesos en el passat. La tradició s’ha trencat i ja no es podrà dir que Catalunya no ha guanyat mai a Irlanda. Felicitats companys!

Infoma: Federació Catalana de Pitch&Putt